Project Description

Description:
A beautifully renovated period home in the leafy suburb of Ashburton required a complementing garden design. Claire the owner, a horticulturalist herself with many years of experience in the Nursery industry approached our company to design her front garden.

The challenge was set and the pressure was on, but with free range. Claire had her own ideas but wanted to see what another garden designer would come up with. A successful design was delivered and construction commenced right away. Our good friend and stonemason Scottie was called in to build some very impressive Pillars.

These were constructed with random Mt Angus sandstone and to this day Peter and Claire receive regular comments on how beautiful they look.
Random sandstone was used to create a path of least resistance directly to the front door. Cut sandstone pavers were laid in a formal fashion to form a border around a light coloured exposed aggregate driveway. Corten steel edging segregated the garden beds from a U shaped river pebble turn out. The planting was left to Claire and her two happy little helpers and the rest is now complementing beautifully restored history.

Client:
Claire

Location:
Ashburton